Bloemen voor Centrumwaard ondernemers zetten in op samenwerking

Home » Bloemen voor Centrumwaard ondernemers zetten in op samenwerking

Bloemen voor Centrumwaard ondernemers zetten in op samenwerking

Heerhugowaard 18 mei- Winkelgebied Centrumwaard zet in op samenwerken aan een aantrekkelijk centrum. Op de Centrumwaard bijeenkomst in Josephinna’s Café gaven de aanwezige ondernemers aan in 2023 te willen starten met de BIZ (Bedrijven Investeringszone). Tevens werden afgelopen dinsdag bloemen geplaatst en werd de nieuwe site gepresenteerd. Ook kregen de nieuw geopende ondernemers tijdens een bos bloemen.


Afgelopen dinsdag was er een speciale Bloemenbijeenkomst van de Centrumwaard ondernemers. Die dag is de eerste serie bloemen geplaats in het winkelgebied geplaatst. “Dat maakt zichtbaar wat we zoal willen bereiken met Centrumwaard”, aldus voorzitter van de ondernemersvereniging Jeroen Rood.

Steun voor de BIZ


De bijeenkomst in Josephinna’s Café was met zo’n 40 ondernemers druk bezocht. Ook de wethouders John Does en Annette Groot waren aanwezig. Net als in een eerdere bijeenkomst kwam het actieplan voor samenwerking aan de orde. Om die samenwerking de komende 5 jaar mogelijk te is een BIZ (Bedrijven Investerings Zone) nodig. Alle ondernemers dragen daaraan bij via een opslag op hun WOZ belasting. Met de opbrengst daarvan kunnen activiteiten worden betaald. De aanwezige ondernemers willen graag samen aan de slag en steunden het plan.


“Met als doel meer bezoekers, meer klantbinding door bijvoorbeeld activiteiten, versterken van het aanbod en fleurige aankleding”, gaf cerntrummanager Eduard Plate aan. Voorbeelden daarvan zijn de sfeerverlichting in december, het plaatsen van de bloemen, het nieuwe logo en de vernieuwde website www.centrumwaard.nl die werd gepresenteerd.


Bloemen voor nieuwe ondernemers


Belangrijk is dat met een BIZ de samenwerking tussen ondernemers, vastgoed en gemeente kan worden versterkt. Wethouder John Does gaf aan dat ook voor de gemeente een aantrekkelijk Centrumwaard heel belangrijk is. Om die reden heeft de gemeente geld beschikbaar gesteld om bijvoorbeeld nu al te starten met sfeerverlichting en bloemen.


De afgelopen twee jaar hebben 11 winkels hun deuren geopend in Centrumwaard. Uit handen van van Centrumwaard voorzitter Jeroen ontvingen ze een bos bloemen. Dit bewijst dat er vertrouwen is in de toekomst van Centrumwaard.

Design & creatie: Worldwebdesign